• تاریخ انتشار : 1399/09/16 - 09:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 591
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افزایش چشمگیر در میزان آمپوتاسیون های اندام های تحتانی در بیماران دیابتی با شروع پاندمی کووید-۱۹

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در سخنرانی خود در هفتمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت که به صورت آنلاین 12 تا 14 آذر برگزار شد، ضمن تشریح رویکردهای مراقبت از پای دیابتی در پاندمی کرونا افزایش میزان قطع عضو ناشی از پای دیابتی به علت مراجعه دیرهنگام بیماران را بسیار نگران کننده خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی در این سخنرانی با بیان اینکه همه گیری بیماری کووید-۱۹ موجب بروز اختلالاتی در آموزش‌های پیشگیرانه، تشخیص و درمان به موقع دیابت شده است، گفت: پیگیری نکردن درمان پای دیابتی دربیماران دیابتی و کاهش مراقبت تخصصی از پا، خطر ابتلا به عفونت، قطع عضو و حتی مرگ را در پی دارد.
وی افزود: با شیوع پاندمی کرونا متاسفانه شاهد افزایش چشمگیر در میزان آمپوتاسیون‌های اندام‌های تحتانی در بیماران دیابتی بوده ایم، به طوریکه این میزان تا حدود ۳ برابر در سال جاری که پاندمی کرونا در آن واقع بوده است، رسیده است.
دکتر مهاجری با بیان اینکه متاسفانه بیماران در این روزها اغلب با درجات شدید عفونت ناشی از پای دیابتی به مراکز درمانی مراجعه می کنند، ادامه داد: این در حالی است که در صورت مراجعه به موقع و با بهره گیری از رویکرد چند رشته‌ای تیم‌های تخصصی، نرخ آمپوتاسیون تا میزان ۳۴ درصد قابل پیشگیری است.  

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات غدد پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه در دوره همه گیری کرونا بیماران دیابتی باید بیش از پیش برای رعایت بهداشت پا و علائم زخم پا هشیار باشند، گفت: پایش منظم قند خون در بیماران دیابتی در دوران قرنطینه و تبعیت از رژیم غذایی مناسب از اقداماتی ست که بیماران دیابتی می‌بایست به آن اهتمام ورزند.
وی استفاده از پوشش مناسب پا که فشار وارد بر پا را کاهش دهد به همراه تمرینات مناسب ورزشی که خون رسانی به پا را تسهیل کند در این زمینه بسیار اثر گذار خواند.
دکتر مهاجری عفونت پا در بیماران مبتلا به دیابت را به عنوان تهدیدی جدی برای عضو درگیر خواند که باید مورد ارزیابی و درمان فوری قرار گیرد و افزود: تشخیص عفونت بر اساس وجود حداقل دو علامت یا نشانهٔ التهاب (قرمزی، گرمی، تورم، درد/ حساسیت) یا ترشحات چرکی صورت می‌پذیرد.
وی پنج عامل کلیدی برای پیشگیری از بروز زخم پا دیابتی را شامل شناسایی پای درمعرض خطر، مشاهده و معاینه منظم، آموزش به بیمار، خانواده و تیم مراقبت تخصصی، استفاده همیشگی از پوشش مناسب پا و درمان علائم پیش از بروز زخم خواند.
دکتر مهاجری در پایان با بیان اینکه راهنمای به روز رسانی شده و مبتنی بر شواهد در زمینه پیشگیری و مدیریت بیماری پای دیابتی کارگروه بین المللی پای دیابتی (IWGDF) به همت گروه تحقیقاتی پای دیابتی این پژوهشگاه  برای نیاز مراقبان بهداشتی داخل کشور بومی سازی شده است، گفت: توصیه‌های مطرح شده در این راهنما بر اساس شواهد و مطالعات معتبر دنیا و با بهره گیری از نظر متخصصان گردآوری، بومی سازی و به زبان فارسی در دسترس قرار گرفته است.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 166621
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *